Do obiadu i na deser
Co potrzeba:
- 1 dorodna sałata,
- 2 średnie ogórki,
- 8 rzodkiewek,
- 7 listków szczypiorku,
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 3/4 szklanki śmietany 18%
- Sól do smaku
Wykonanie:
Sałatę myjemy, wyciskamy w rękach i rwiemy na kawałki do miski. Dodajemy pokrojonego w ćwierćplasterki ogórka ze skórą, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, szczypiorek pokrojony drobno i koperek. Dokładnie mieszamy, dajemy 1/2 łyżeczki soli, mieszamy. Dajemy śmietanę, ponownie mieszamy i próbujemy, czy jest wystarczająca ilość soli.
Smacznego :))
sałata, ogórek, szczypiorek, rzodkiewka, koperek, śmietana
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1