Pstrąg pieczony z masłem, pietruszką i rozmarynem

Pstrąg pieczony z masłem, pietruszką i rozmarynem



Co potrzeba:

  • 2 wypatroszone pstrągi,

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

  • 2 łyżki masła,

  • 2 gałązki rozmarynu,

  • sól,

Wykonanie:

Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą, nacieramy solą w środku i na zewnątrz. Do środka każdego wkładamy po łyżce masła, pietruszki i gałązce rozmarynu. Postarajcie się to zrobić równomiernie. Spinamy brzuszki specjalną szpilką, układamy każdą rybę osobno na kawałku folii aluminiowej posmarowanej masłem, zawijamy. Tak przygotowane pakieciki układamy na blachę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, pieczemy 15 minut na termoobiegu. Po tym czasie uchylamy folię, żeby para uchodziła swobodnie i pieczemy jeszcze 15 minut.

Smacznego :))

pstrąg, natka pietruszki, rozmaryn

1 komentarz:

  1. Uwielbiam ryby. Z całą pewnością wypróbuję na obiad w najbliższym czasie.

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1