Co potrzeba:
- 800 g pieczarek,
- 5 jajek,
- 2 duże garści rukoli,
- 2 czubate łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka masła,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, wystudzone kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy na drobne kawałki i smażymy do zrumienienia na maśle na dużym płomieniu. Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz. Często mieszamy, żeby się nie przypaliły. Wystudzone dodajemy do pokrojonych jajek. Rukolę kroimy drobno i dodajemy do reszty. Mieszamy, dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Jeśli dla Was w sałatce jest za mało majonezu, po prostu go dodajcie.
Smacznego :))
rukola, pieczarki, jajka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1