Sałatka z pieczarkami, jajkiem i rukolą

Sałatka z pieczarkami, jajkiem i rukolą



Co potrzeba:

  • 800 g pieczarek,

  • 5 jajek,

  • 2 duże garści rukoli,

  • 2 czubate łyżki majonezu,

  • 1 łyżeczka masła,

  • sól do smaku,

  • pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, wystudzone kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy na drobne kawałki i smażymy do zrumienienia na maśle na dużym płomieniu. Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz. Często mieszamy, żeby się nie przypaliły. Wystudzone dodajemy do pokrojonych jajek. Rukolę kroimy drobno i dodajemy do reszty. Mieszamy, dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Jeśli  dla Was w sałatce jest za mało majonezu, po prostu go dodajcie.

Smacznego :))

rukola, pieczarki, jajka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1