Zimny poranek i smażona, cieplutka szyneczka. Po prostu pyszne rozpoczęcie dnia
Co potrzeba:
- 400 g szynki pokrojonej w plastry,
- 1 łyżeczka margaryny lub masła
Wykonanie:
Na dużej patelni rozgrzewamy margarynę na średnim płomieniu, układamy plasterki szynki na całej powierzchni, tak, żeby nie nachodziły na siebie. Zrumieniamy z obydwu stron i odsuwamy w jedno miejsce na patelni. Na wolne miejsca układamy następne plastry szynki i smażymy tak jak poprzednie. usmażone układamy na usmażoną już szynkę, ale co jakiś czas odwracamy ją na patelni, żeby się nie przypaliła. Kiedy cała szynka jest usmażona rozgarniamy ją na patelni, żeby cała była podgrzana przed podaniem.
Smacznego :)
szynka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1