Co potrzeba:
- 4 ćwiartki z kurczaka,
- 5 dag świeżego imbiru (mniej więcej połowa mniejszego korzenia)
- sól,
- curry w proszku,
- czosnek granulowany,
Ćwiartki myjemy, otrząsamy z wody, oprószamy z każdej strony dokładnie solą, czosnkiem granulowanym i curry raz koło razu, tak, żeby były dokładnie pokryte przyprawami. Układamy na blaszce skórką do góry. Imbir oskrobujemy ze skórki, ścieramy na drobnych oczkach i pokrywamy równomiernie wierzch ćwiartek. Mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170°C na 40 minut na termoobiegu. Następnie delikatnie odwracamy i pieczemy jeszcze 15 minut.
Smacznego :))
kurczak, ćwiartki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1