Ćwiartki kurczaka pieczone z imbirem i z curry

Ćwiartki kurczaka pieczone z imbirem i z curry




Co potrzeba: 
  • 4 ćwiartki z kurczaka,

  • 5 dag świeżego imbiru (mniej więcej połowa mniejszego korzenia)

  • sól,

  • curry w proszku,

  • czosnek granulowany,
Wykonanie:

Ćwiartki myjemy, otrząsamy z wody, oprószamy z każdej strony dokładnie solą, czosnkiem granulowanym i curry raz koło razu, tak, żeby były dokładnie pokryte przyprawami. Układamy na blaszce skórką do góry. Imbir oskrobujemy ze skórki, ścieramy na drobnych oczkach i pokrywamy równomiernie wierzch ćwiartek. Mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170°C na 40 minut na termoobiegu. Następnie delikatnie odwracamy i pieczemy jeszcze 15 minut.

Smacznego :))

kurczak, ćwiartki 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1