Makaron z boczkiem i pieczarkami

Makaron z boczkiem i pieczarkami




Co potrzeba:

  • 4 garście makaronu drobne nitki,

  • 200 g boczku surowego wędzonego,

  • 500 g pieczarek,

  • pieprz do smaku,

  • 1 łyżka margaryny do smażenia

Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, przelewamy na sitko, przepłukujemy zimna wodą, zostawiamy do obcieknięcia. Boczek podsmażamy na roztopionej margarynie na małym płomieniu, żeby się lekko wytopił, a nie przypiekł. Gotowy boczek bez tłuszczu przekładamy do miski. Na patelni po boczku na dużym płomieniu podsmażamy pieczarki pokrojone na średnie kawałki. Do podsmażonych pieczarek przekładamy podsmażony boczek i ugotowany makaron, mieszamy i podsmażamy całość na średnim płomieniu 3-4 minuty, doprawiamy pieprzem.

Smacznego :))

boczek, pieczarki, 

1 komentarz:

  1. Super przepisy. Będę często z nich korzystać,bo bardzo proste,w sam raz na moje zdolności kulinarne ;) Dziękuję i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1