Co potrzeba:
- 4 garście makaronu drobne nitki,
- 200 g boczku surowego wędzonego,
- 500 g pieczarek,
- pieprz do smaku,
- 1 łyżka margaryny do smażenia
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, przelewamy na sitko, przepłukujemy zimna wodą, zostawiamy do obcieknięcia. Boczek podsmażamy na roztopionej margarynie na małym płomieniu, żeby się lekko wytopił, a nie przypiekł. Gotowy boczek bez tłuszczu przekładamy do miski. Na patelni po boczku na dużym płomieniu podsmażamy pieczarki pokrojone na średnie kawałki. Do podsmażonych pieczarek przekładamy podsmażony boczek i ugotowany makaron, mieszamy i podsmażamy całość na średnim płomieniu 3-4 minuty, doprawiamy pieprzem.
Smacznego :))
boczek, pieczarki,
Super przepisy. Będę często z nich korzystać,bo bardzo proste,w sam raz na moje zdolności kulinarne ;) Dziękuję i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń