Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, porem, papryką i sosem winegret

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, porem, papryką i sosem winegret


Idealna surówka do obiadu i grilla

Co potrzeba:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej,

  • 1 por,

  • 1 duża żółta papryka,

  • 1 duża garść rukoli,

  • sos winegret z TEGO przepisu

Wykonanie:

Robimy sos winegret. Kapustę kroimy drobno, przekładamy do miski. Dodajemy pora pokrojonego w cienkie krążki, paprykę pokrojoną w cienkie paski, pokrojoną rukolę. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy sos winegret, mieszamy jeszcze raz, odstawiamy na 10 minut. Przed podaniem jeszcze raz dokładnie mieszamy.

Smacznego :))

kapusta pekińska, rukola, papryka, por

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1