Roladki z piersi kurczaka z masłem i natką pietruszki

Roladki z piersi kurczaka z masłem i natką pietruszki


Zwykłe kotlety zamienione w wykwintny obiad

Co potrzeba:

  • 4 piersi z kurczaka,

  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki,

  • 4 plasterki zimnego masła o grubości 0,5 cm,

  • 3 ząbki czosnku

  • sól,

  • pieprz,

  • 2 jajka,

  • bułka tarta,

  • olej do smażenia

Wykonanie:

Piersi  rozbijamy na dość cienkie kotlety, dokładnie nacieramy z jednej strony czosnkiem przepuszczonym przez praskę, solą i pieprzem. Na środku każdego kotleta układamy po plasterku masła i łyżce pietruszki, zawijamy ciasno, panierujemy w jajku, bułce tartej i układamy na patelni z nagrzanym olejem miejscem łączenia roladki do spodu. Smażymy na średnim płomieniu z każdej strony na złoty kolor.

Smacznego :))

kurczak, pierś, piersi, natka pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1