Zwykłe kotlety zamienione w wykwintny obiad
Co potrzeba:
- 4 piersi z kurczaka,
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 4 plasterki zimnego masła o grubości 0,5 cm,
- 3 ząbki czosnku
- sól,
- pieprz,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- olej do smażenia
Wykonanie:
Piersi rozbijamy na dość cienkie kotlety, dokładnie nacieramy z jednej strony czosnkiem przepuszczonym przez praskę, solą i pieprzem. Na środku każdego kotleta układamy po plasterku masła i łyżce pietruszki, zawijamy ciasno, panierujemy w jajku, bułce tartej i układamy na patelni z nagrzanym olejem miejscem łączenia roladki do spodu. Smażymy na średnim płomieniu z każdej strony na złoty kolor.
Smacznego :))
kurczak, pierś, piersi, natka pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1