Co potrzeba:
- 1,5 kg szynki wieprzowej,
- 1 kg pieczarek,
- ½ szklanki oleju do smażenia,
- sól,
- tymianek,
- pieprz mielony,
- 1 łyżka natki pietruszki
Wykonanie:
Szynkę kroimy w plastry ok. 0,5 cm w poprzek włókien, obsmażamy w dwóch porcjach na rozgrzanym oleju na większym płomieniu, w trakcie smażenia posypujemy każdą porcję ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki tymianku. Obsmażone mięso dajemy z powrotem na patelnię, dodajemy obrane pieczarki przekrojone na dwie części, posypujemy ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki pieprzu. Przykrywamy szczelną pokrywką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170°C na 40 minut na termoobieg. Po tym czasie mieszamy i wstawiamy jeszcze na 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :))
szynka wieprzowa, pieczarki, wieprzowina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1