Co potrzeba:
- 1/4 główki średniej kapusty,
- 2 duże marchewki,
- 1 czerwona papryka,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- Sok z 1/2 cytryny,
- 1/2 łyżeczki soli
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy lub bardzo cienko kroimy, przekładamy do miski. Kropimy sokiem z cytryny i solimy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach i przekładamy do kapusty. Dodajemy paprykę pokrojoną w drobne paseczki, posiekany koperek, dokładnie mieszamy, ugniatamy widelcem i odstawiamy na 15 minut. Przed podaniem ponownie mieszamy.
Smacznego :))
młoda biała kapusta, papryka, marchewka, koperek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1