Filet z udźca indyka smażony z papryką i cukinią

Filet z udźca indyka smażony z papryką i cukinią




Doskonały smak mięsa podkreślony esencją Knorr do duszonych mięs


















Co potrzeba:
  • 1 kg udźca z indyka bez kości,

  • 1 esencja Knorr do duszonych mięs,

  • 1/2 płaskiej łyżeczki curry,

  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu,

  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki,

  • 1 duża, czerwona, mięsista papryka,

  • 1 średnia cukinia (500 g)

  • sól
Wykonanie:

Indyka kroimy w mniejsze kawałki, paprykę obieramy ze skórki, kroimy na cieniutkie paseczki, cukinię pozbawiamy pestek i miękkiego środka, kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelnię dajemy 5 łyżek oleju, 1 esencję Knorr do duszonych mięs, pokrojonego indyka, pieprz, curry, słodką paprykę, smażymy na dużym płomieniu ciągle mieszając 5-6 minut, aż płyn się wysmaży, a będzie widoczny tylko tłuszcz. Mięso powinno być soczyste, usmażone, ale nie spieczone. Mięso przekładamy bez tłuszczu do miski. Na tłuszcz po smażeniu mięsa dajemy pokrojoną cukinię, paprykę, 1/2 płaskiej łyżeczki soli. Smażymy 5 minut cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło. Dodajemy z powrotem mięso, mieszamy, smażymy 1 minutę. Do tak przygotowanego mięsa doskonale pasuje ryż czosnkowo-maślany z tymiankiem

Smacznego :))

indyk, udziec, papryka, cukinia, filety

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1