Ryż czosnkowo-maślany z tymiankiem

 

Ryż czosnkowo-maślany z tymiankiem

Wspaniały ryż do dań mięsnych

Co potrzeba:

  • 1 szklanka ryżu,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 płaska łyżeczka soli,
  • 1 pełna łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 1 pełna łyżka masła,
  • 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku

Wykonanie:

Wszystkie składniki dajemy do wysokiego, dużego naczynia żaroodpornego, przykrywamy, wkładamy do mikrofalówki. Gotujemy 15 minut na mocy 750. Po tym czasie wyjmujemy z mikrofalówki, odkrywamy, mieszamy, zostawiamy na 1 minutę do odparowania.

Smacznego :))

 ryż, czosnek granulowany, masło, tymianek


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1