Ryż czosnkowo-maślany z tymiankiem i papryką

Ryż czosnkowo-maślany z tymiankiem i papryką


Bardzo smaczny ryż, który możemy wykorzystać jako dodatek do mięs


Co potrzeba:

  • 1 szklanka ryżu długoziarnistego,

  • 2 szklanki wody,

  • 1 płaska łyżeczka soli,

  • 1 pełna łyżeczka czosnku granulowanego,

  • 1 pełna łyżka masła,

  • 1 płaska łyżeczka ostrej papryki,

  • 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku roztartego w palcach

Wykonanie:

Wszystkie składniki dajemy do wysokiego, dużego naczynia żaroodpornego, przykrywamy, wkładamy do mikrofalówki. Gotujemy 15 minut na mocy 750. Po tym czasie wyjmujemy z mikrofalówki, odkrywamy, mieszamy, zostawiamy na 1 minutę do odparowania. Doskonale pasuje do tego mięsa

Smacznego :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1