Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, czerwoną cebulą, czarną fasolą, fetą i sosem winegret

Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, czerwoną cebulą, czarną fasolą, fetą i sosem winegret


Prosta i lekka sałatka, którą przygotujecie bardzo szybko.


Co potrzeba:

  • ½  mniejszej kapusty pekińskiej,

  • 1 puszka czarnej fasoli,

  • 1 serek feta (200 g),

  • 15 cm długiego ogórka wężowego,

  • 1 średnia cebula czerwona,

  • sos winegret według tego przepisu

Wykonanie:

Fasolę przekładamy na sitko, płuczemy kilkakrotnie pod bieżącą, zimną wodą, zostawiamy do odsączenia. Robimy sos winegret według tego przepisu. Do miski dajemy pokrojoną drobno kapustę pekińską, cebulę pokrojoną w bardzo cieniutkie półplasterki, ogórka pokrojonego ze skórą w cieniutkie półplasterki, serek feta pokrojony w drobną kostkę. Dodajemy odsączoną fasolę, mieszamy delikatnie, ale dokładnie, wlewamy sos winegret i ponownie mieszamy. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Smacznego :))

kapusta pekińska, czarna fasola, ser feta, czerwona cebula, ogórek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1