Prosta i lekka sałatka, którą przygotujecie bardzo szybko.
Co potrzeba:
- ½ mniejszej kapusty pekińskiej,
- 1 puszka czarnej fasoli,
- 1 serek feta (200 g),
- 15 cm długiego ogórka wężowego,
- 1 średnia cebula czerwona,
- sos winegret według tego przepisu
Wykonanie:
Fasolę przekładamy na sitko, płuczemy kilkakrotnie pod bieżącą, zimną wodą, zostawiamy do odsączenia. Robimy sos winegret według tego przepisu. Do miski dajemy pokrojoną drobno kapustę pekińską, cebulę pokrojoną w bardzo cieniutkie półplasterki, ogórka pokrojonego ze skórą w cieniutkie półplasterki, serek feta pokrojony w drobną kostkę. Dodajemy odsączoną fasolę, mieszamy delikatnie, ale dokładnie, wlewamy sos winegret i ponownie mieszamy. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.
Smacznego :))
kapusta pekińska, czarna fasola, ser feta, czerwona cebula, ogórek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1