Doskonałe połączenie smaków
Co potrzeba:
- 6 plastrów schabu (ok. 1 kg),
- Musztarda francuska,
- 1 mozzarella (210 g),
- 4 łyżki oleju rzepakowego,
- Żurawina,
- Sól,
- Pieprz,
- Oregano,
Plastry schabu roztłukujemy przez folię z dwóch stron na cienkie kotlety. Każdy posypujemy z jednej strony obficie solą i pieprzem, smarujemy 1 pełną łyżeczką musztardy, zostawiając nie posmarowany brzeg, który będzie kończył zwiniętą roladkę. Bliżej środka układamy po plasterku mozzarelli i po 2 łyżeczki żurawiny. Mięso zwijamy ciasno w roladkę, spinamy wykałaczką lub szpilką do spinania.
Roladki układamy szpilką lub wykałaczką do góry na wyższej patelni z olejem, posypujemy obficie oregano, przykrywamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C. Pieczemy 45 minut na termoobiegu. Po tym czasie roladki polewamy dokładnie powstałym płynem i pieczemy pod przykryciem jeszcze 15 minut.
Smacznego :))
schab, żurawina, mozzarella, musztarda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1