Roladki ze schabu wieprzowego z mozzarellą i żurawiną


Roladki ze schabu wieprzowego z mozzarellą i żurawiną

Doskonałe połączenie smaków


Co potrzeba:
  • 6 plastrów schabu (ok. 1 kg),
  • Musztarda francuska,
  • 1 mozzarella (210 g),
  • 4 łyżki oleju rzepakowego,
  • Żurawina,
  • Sól,
  • Pieprz,
  • Oregano,
Wykonanie:

Plastry schabu roztłukujemy przez folię z dwóch stron na cienkie kotlety. Każdy posypujemy z jednej strony obficie solą i pieprzem, smarujemy 1 pełną łyżeczką musztardy, zostawiając nie posmarowany brzeg, który będzie kończył zwiniętą roladkę. Bliżej środka układamy po plasterku mozzarelli i po 2 łyżeczki żurawiny. Mięso zwijamy ciasno w roladkę, spinamy wykałaczką lub szpilką do spinania.



Roladki układamy szpilką lub wykałaczką do góry na wyższej patelni z olejem, posypujemy obficie oregano, przykrywamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C. Pieczemy 45 minut na termoobiegu. Po tym czasie roladki polewamy dokładnie powstałym płynem i pieczemy pod przykryciem jeszcze 15 minut.

Smacznego :))

schab, żurawina, mozzarella, musztarda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1