Jajka faszerowane z łososiem

Jajka faszerowane z łososiem



Co potrzeba:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 100 g wędzonego łososia,
  • 1 czubata łyżka majonezu,
  • 5 łyżek posiekanych ogórków konserwowych,
  • Sól,
  • Pieprz
Co potrzeba do dekoracji:
  • Czerwona papryka,
  • Sałata,
  • Koperek,
  • Majonez
Wykonanie:

Jajka kroimy na polówki, wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojone drobno ogórki, łososia pokrojonego w kosteczkę, mieszamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy, dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Takim nadzieniem wypełniamy w białkach miejsca po żółtkach. Do foliowego woreczka dajemy 2 łyżki majonezu, odcinamy bardzo mały rożek, dekorujemy jajka wyciskanym majonezem, na to układamy paski papryki, dekorujemy środek talerza. Oczywiście to jest tylko podpowiedź, jak możecie udekorować jajka, reszta należy do Waszej wyobraźni.

Smacznego :))

łosoś, jajka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1