Banalnie prosty przepis na schab, który jest pyszny i aromatyczny, a co ważne jest kruchy i soczysty
Co potrzeba:
- 4 plastry schabu bez kości o grubości 1,5 cm,
- Olej rzepakowy,
- Tymianek,
- Oregano,
- Sól,
- Pieprz,
- Czosnek granulowany,
- Ostra papryka,
Plastry schabu myjemy, osączamy z wody, posypujemy z każdej strony przyprawami. Płaskie naczynie żaroodporne lub blaszkę wypełniamy olejem do wysokości 0,5 cm, układamy plastry schabu, przykrywamy pokrywką lub opatulamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C, pieczemy 30 minut na termoobiegu. Po tym czasie plastry odwracamy, pieczemy jeszcze 20 minut pod przykryciem.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1