Schab wieprzowy pieczony w plastrach

Schab wieprzowy pieczony w plastrach


Banalnie prosty przepis na schab, który jest pyszny i aromatyczny, a co ważne jest kruchy i soczysty


Co potrzeba:
  • 4 plastry schabu bez kości o grubości 1,5 cm,
  • Olej rzepakowy,
  • Tymianek,
  • Oregano,
  • Sól,
  • Pieprz,
  • Czosnek granulowany,
  • Ostra papryka,
Wykonanie:

Plastry schabu myjemy, osączamy z wody, posypujemy z każdej strony przyprawami. Płaskie naczynie żaroodporne lub blaszkę wypełniamy olejem do wysokości 0,5 cm, układamy plastry schabu, przykrywamy pokrywką lub opatulamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C, pieczemy 30 minut na termoobiegu. Po tym czasie plastry odwracamy, pieczemy jeszcze 20 minut pod przykryciem.

Smacznego :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1