Mięso z udźca kurczaka to jedno z najdelikatniejszych mięs nadających się do smażenia w postaci kotletów. Uwielbiam je smażyć, ponieważ nie wymagają tłuczenia, tak jak piersi, wystarczy je przyprawić i smażyć. Dla zapracowanych, to super opcja, na dodatek bardzo smaczna
Co potrzeba:
- 4 udźce z kurczaka,
- Czosnek granulowany,
- Ostra papryka w proszku,
- Pieprz,
- Sól,
- 1 jajko,
- Bułka tarta,
- Olej do smażenia,
Wykonanie:
Udźce z kurczaka płuczemy, osączamy z wody, posypujemy z
dwóch stron obficie solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką,
moczymy w rozmąconym jajku, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na złoty
kolor jak kotlety.
Smacznego :))
kurczak, udziec z kurczaka
Czyli cale udo z koscia? Nie robilam z skore mozna wczesniej zdjac?
OdpowiedzUsuńTo jest udziec już kupony bez kości i skóry. Widziałam też mięso z nogi kurczaka, które też jest bez skóry i kości i również można go smażyć w ten sposób
Usuńmusze i ja takie zrobić
OdpowiedzUsuńTak, zrób koniecznie :D
OdpowiedzUsuń