Kotlety smażone z udźca kurczaka

Kotlety smażone z udźca kurczaka

Mięso z udźca kurczaka to jedno z najdelikatniejszych mięs nadających się do smażenia w postaci kotletów. Uwielbiam je smażyć, ponieważ nie wymagają tłuczenia, tak jak piersi, wystarczy je przyprawić i smażyć. Dla zapracowanych, to super opcja, na dodatek bardzo smaczna


Co potrzeba:
  • 4 udźce z kurczaka,
  • Czosnek granulowany,
  • Ostra papryka w proszku,
  • Pieprz,
  • Sól,
  • 1 jajko,
  • Bułka tarta,
  • Olej do smażenia,
Wykonanie:

Udźce z kurczaka płuczemy, osączamy z wody, posypujemy z dwóch stron obficie solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką, moczymy w rozmąconym jajku, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na złoty kolor jak kotlety.

Smacznego :))

kurczak, udziec z kurczaka

4 komentarze:

  1. Czyli cale udo z koscia? Nie robilam z skore mozna wczesniej zdjac?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest udziec już kupony bez kości i skóry. Widziałam też mięso z nogi kurczaka, które też jest bez skóry i kości i również można go smażyć w ten sposób

      Usuń
  2. musze i ja takie zrobić

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1