Młoda kapusta smażona z kiełbasą i cebulą


Młoda kapusta smażona z kiełbasą i cebulą
Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego korzystam ile mogę, bo starsza kapusta już tak nie smakuje. Robiona tym sposobem jest soczysta i chrupiąca

Co potrzeba:
  • 2 długie kiełbasy Podwawelskie,
  • 2 łyżki oleju do smażenia,
  • mniejsza młoda kapusta lub 1/2 dużej,
  • 2 cebule,
  • sól,
  • pieprz

Wykonanie:

Kiełbasę kroimy w cienkie półplasterki, kapustę kroimy drobno, cebulę kroimy w ćwierćplasterki. Na patelnię wlewamy olej, dajemy pokrojoną cebulę, dusimy na mniejszym płomieniu do zeszklenia. Dodajemy kiełbasę, smażymy często mieszając do zrumienienia. Dodajemy pokrojoną kapustę, zwiększamy nieznacznie płomień, mieszamy cały czas, żeby się nie przypaliła. Kiedy kapusta będzie delikatnie zeszklona, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy jeszcze 2-3 minuty. Kapusta powinna pozostać delikatnie chrupiąca.

Smacznego :))

Młoda kapusta, biała kapusta, kiełbasa, cebula

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1