Uwielbiam robić potrawy z udźca kurczaka, ponieważ robi się je szybko, a przy tym mięso jest bardzo smaczne i soczyste
Co potrzeba:
- 1 kg filetów z udźca kurczaka,
- 500 g pieczarek średnich,
- 4 łyżki oleju,
- Przyprawa Kucharek,
- Ostra papryka,
- Curry,
- Czosnek granulowany,
- Majeranek
Wykonanie:
Mięso myjemy, osączamy z wody, obficie posypujemy z każdej
strony kucharkiem, czosnkiem granulowanym, papryką ostrą, curry, majerankiem,
układamy w wysokiej, dużej patelni nadającej się do pieczenia w piekarniku z 4 łyżkami oleju, na wierzch posypujemy pieczarkami obranymi i pokrojonymi w
ćwiartki. Przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 °C,
pieczemy 40 minut na termoobiegu. Po tym czasie odwracamy mięso dając pieczarki
na spód. Powstanie dużo płynu, ale tak ma być. Wkładamy do piekarnika bez
przykrycia, pieczemy 15 minut, następnie ponownie odwracamy, pieczemy bez
przykrycia jeszcze 5-10 minut.
Smacznego :))
udziec kurczaka, kurczak, pieczarki, majeranek, ostra papryka, curry
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1