Filety z udźca kurczaka pieczone z pieczarkami


Filety z udźca kurczaka pieczone z pieczarkami
Uwielbiam robić potrawy z udźca kurczaka, ponieważ robi się je szybko, a przy tym mięso jest bardzo smaczne i soczyste

Co potrzeba:

  • 1 kg filetów z udźca kurczaka,
  • 500 g pieczarek średnich,
  • 4 łyżki oleju,
  • Przyprawa Kucharek,
  • Ostra papryka,
  • Curry,
  • Czosnek granulowany,
  • Majeranek

Wykonanie:

Mięso myjemy, osączamy z wody, obficie posypujemy z każdej strony kucharkiem, czosnkiem granulowanym, papryką ostrą, curry, majerankiem, układamy w wysokiej, dużej patelni nadającej się do pieczenia w piekarniku z 4 łyżkami oleju, na wierzch posypujemy pieczarkami obranymi i pokrojonymi w ćwiartki. Przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 °C, pieczemy 40 minut na termoobiegu. Po tym czasie odwracamy mięso dając pieczarki na spód. Powstanie dużo płynu, ale tak ma być. Wkładamy do piekarnika bez przykrycia, pieczemy 15 minut, następnie ponownie odwracamy, pieczemy bez przykrycia jeszcze 5-10 minut.

Smacznego :))

udziec kurczaka, kurczak, pieczarki, majeranek, ostra papryka, curry

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1