Lekka, bardzo smaczna sałatka, która z powodzeniem sprawdzi się na stole. Doskonała na imprezę, śniadanie i kolację. Niektórzy chętnie zjedzą ją na obiad
·
1 puszka tuńczyka w oleju (170 g-185 g),
·
1 puszka kukurydzy,
·
4 jajka ugotowane na twardo,
·
1/2 dużej mięsistej czerwonej papryki,
·
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
·
Sól,
·
Pieprz
Wykonanie:
Do miski przekładamy tuńczyka wraz z olejem,
rozdrabniamy na mniejsze kawałki, dodajemy kukurydzę, pokrojone jajka,
posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną drobno paprykę. Wszystko dokładnie
mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Smacznego :))
tuńczyk, natka pietruszki, kukurydza,
jajka, czerwona papryka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1