Dorsz czarny to delikatne, niskokaloryczne i odżywcze chude mięso, bogate w białko, selen, kwasy omega 3, a także witaminy z grupy B oraz A i E
Co potrzeba:
- 900 g-1000 g polędwicy z dorsza czarnego,
Co potrzeba na marynatę:
- 3 łyżki oleju,
- 2 łyżeczki soku z cytryny,
- 1 płaska łyżeczka soli,
- 1 płaska łyżeczka papryki ostrej,
- 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
Wykonanie:
Rybę płuczemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy na 4
części, układamy na desce. Składniki na marynatę mieszamy w misce, rozkładamy na jednej stronie
ryby, a resztę rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Rybę układamy stroną
nie posmarowaną do spodu. Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego
piekarnika do 170⁰C, pieczemy 15 minut na termoobiegu.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1