Surówki odgrywają w moim menu ważną rolę, dlatego robię je bardzo często. Ta doskonale nadaje się jako dodatek do obiadu, ale może być również samodzielnym daniem
Co potrzeba:
- 1 sałata lodowa,
- 2 pełne łyżki pestek słonecznika,
- 1 duża czerwona mięsista papryka,
- 2 mniejsze pomidory,
- 1 mniejsza cebula czerwona,
- Sos winegret zrobiony według TEGO przepisu
Wykonanie:
Robimy sos winegret według TEGO przepisu. Do miski dajemy
sałatę lodową porwaną na mniejsze kawałki, paprykę pokrojoną w drobne paski,
pomidory pokrojone w mniejsze kawałki, cebulę pokrojoną w bardzo cienkie
półplasterki, pestki słonecznika, wlewamy sos winegret, mieszamy, odstawiamy na 15 minut do
przegryzienia.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1