Niezależnie od miejsca naszego zamieszkania powinniśmy jeść dużo ryb. Filet ze szczupaka usmażony w panierce zachwyci smakiem i małych i dużych
Co potrzeba:
- Filety ze szczupaka bez skóry,
- 1 jajko,
- Bułka tarta,
- Mąka pszenna,
- sól,
- Pieprz,
- Olej rzepakowy
Wykonanie:
Do osobnych misek dajemy jajko, mąkę i bułkę tartą. Filety ze szczupaka płuczemy, osączamy z wody, kroimy na
kawałki, które nam odpowiadają wielkością, posypujemy solą i pieprzem z jednej strony, panierujemy w mące, roztrzepanym
jajku, a następnie w bułce tartej. Przy większej ilości fileta będziecie potrzebowali więcej jajek. Tak przygotowaną rybę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Oleju powinno być na patelni sporo, żeby ryba się dobrze
smażyła, a nie przypalała. Rybę smażymy na rumiano najpierw z jednej strony,
następnie odwracamy i smażymy na rumiano na drugiej stronie. Gotową przekładamy
na talerz.
Smacznego :))
ryby, szczupak, panierka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1