Szczupak smażony w panierce

Szczupak smażony w panierce

Niezależnie od miejsca naszego zamieszkania powinniśmy jeść dużo ryb. Filet ze szczupaka usmażony w panierce zachwyci smakiem i małych i dużych 

Co potrzeba:

  • Filety ze szczupaka bez skóry,
  • 1 jajko,
  • Bułka tarta,
  • Mąka pszenna,
  • sól,
  • Pieprz,
  • Olej rzepakowy

Wykonanie:

Do osobnych misek dajemy jajko, mąkę i bułkę tartą. Filety ze szczupaka płuczemy, osączamy z wody, kroimy na kawałki, które nam odpowiadają wielkością, posypujemy solą i pieprzem z jednej strony, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Przy większej ilości fileta będziecie potrzebowali więcej jajek. Tak przygotowaną rybę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Oleju powinno być na patelni sporo, żeby ryba się dobrze smażyła, a nie przypalała. Rybę smażymy na rumiano najpierw z jednej strony, następnie odwracamy i smażymy na rumiano na drugiej stronie. Gotową przekładamy na talerz.

Smacznego :))

ryby, szczupak, panierka


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1