Co potrzeba:
- 4 piersi z kurczaka,
- Przyprawa typu Kucharek,
- 6 dużych ząbków czosnku,
- Bułka tarta,
- Jajka,
- Olej rzepakowy do smażenia,
Wykonanie:
Piersi myjemy, odsączamy z wody, rozbijamy na dosyć cienkie kotlety. Róbcie to wkładając każdą pierś do woreczka lub owijajcie w folię spożywczą. Unikniecie rozpryskiwania mięsa po całej kuchni :)) Na jednym talerzu roztrzepujemy 2 jajka, na drugi wysypujemy bułkę tartą. Rozbite piersi posypujemy równomiernie tylko z jednej strony Kucharkiem i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowane piersi umaczamy z każdej strony w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i przekładamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na średnim płomieniu z obydwu stron na złoty kolor. Jeśli dwa jajka to za mało dodajcie jeszcze jedno.
Smacznego :))
kurczak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1