Otwarte koperty z ciasta francuskiego


Otwarte koperty z ciasta francuskiego



Co potrzeba:

  • 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego,

  • Dżem z jabłek ze skórką pomarańczową (przepis TUTAJ),

  • 1 mały kubek śmietany 30%,

  • 1 łyżeczka cukru

 Wykonanie:

Śmietanę ubijamy z cukrem. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ok. 8 x8 cm. Na środek każdego kwadratu dajemy łyżeczkę bitej śmietany i łyżeczkę dżemu.



Składamy w kopertę delikatnie złączając brzegi. Układamy na blachę z papierem do pieczenia.

 

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200° C na 25 minut na góra dół. W trakcie pieczenia koperty powinny się porozkładać.

Smacznego :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1