Żółty deser z ananasem

Żółty deser z ananasem



Co potrzeba:

  • 1 świeży dojrzały ananas,

  • 2 łyżki miodu,

  • 400 g śmietany 30%

  • Skórka cytrynowa w syropie,

  • Liść mięty meksykańskiej lub kilka innej odmiany

Wykonanie:

Ananasa smażymy w miodzie według TEGO przepisu. Śmietanę ubijamy na sztywno, ale musicie uważać, żeby nie zaczęło robić się masło. Jeśli macie miętę meksykańską potnijcie 1 duży listek w słupki. Do szklaneczek dajemy kolejno: 1 łyżkę  śmietany, warstwę ananasa, którego nakładamy w ten sposób, żeby kawałki szeroką stroną były przytulone do szkła dookoła szklanki, a także, żeby warstwa ananasa leżała na śmietanie. Następnie nakładamy szeroką warstwę śmietany, ananasa, na górę dajemy dużego kleksa ze śmietany i dekorujemy skórką cytrynową i miętą.

Smacznego :))

ananas, miód, skórka cytrynowa, śmietana 30%, mięta

1 komentarz:

  1. uwielbiam takie lekkie desery, chętnie wypróbuje z ananasem ;)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1