Jest to bardzo smaczna i lekka sałatka, doskonała do jedzenia w letnie dni. Nie przejmujcie się, że w sałatce jest razem ogórek i pomidor. Po pierwsze, sałatka jest tak dobra, że szybko znika z talerza i ogórek nie zdąży rozłożyć witaminy C w pomidorze, a po drugie, witamina C jest dostarczana do organizmu nie tylko z pomidorem, a w sałatce jest też sok z cytryny.
Co potrzeba:
- 1 opakowanie sera fety,
- 1 mała kapusta pekińska,
- 2 pomidory,
- 6 dużych rzodkiewek,
- 1/2 dużego ogórka,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 1/2 łyżeczki soli,
Wykonanie:
Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki, przekładamy do miski, polewamy sokiem z cytryny i solimy. Dodajemy pokrojone w kawałki pomidory, rzodkiewki pokrojone w plasterki, ogórka pokrojonego w półplasterki, pokrojony koperek. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Smacznego :))
ser feta, kapusta pekińska, pomidory, rzodkiewka, ogórek, koperek, sok z cytryny, sałatka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1