Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, porem i natką pietruszki

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, porem i natką pietruszki


Kapusta kiszona jest bogatym źródłem witaminy C, dlatego należy ją jeść bardzo często


Co potrzeba:

  • 500 g kiszonej kapusty,

  • 1 duża marchewka,

  • 1 por,

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

  • 4 łyżki oleju

Wykonanie:

Kapustę odciskamy z płynu, kroimy drobniej, przekładamy do miski. Dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojonego w plasterki pora, posiekaną natkę pietruszki, dokładnie mieszamy. Dodajemy olej i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Jeżeli Wasza kapusta jest bardzo kwaśna, dodajcie trochę cukru. Pozostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków.

Smacznego :))

kiszona kapusta, marchewka, por, natka pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1