Kapusta kiszona jest bogatym źródłem witaminy C, dlatego należy ją jeść bardzo często
Co potrzeba:
- 500 g kiszonej kapusty,
- 1 duża marchewka,
- 1 por,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 4 łyżki oleju
Wykonanie:
Kapustę odciskamy z płynu, kroimy drobniej, przekładamy do miski. Dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojonego w plasterki pora, posiekaną natkę pietruszki, dokładnie mieszamy. Dodajemy olej i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Jeżeli Wasza kapusta jest bardzo kwaśna, dodajcie trochę cukru. Pozostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków.
Smacznego :))
kiszona kapusta, marchewka, por, natka pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1