Dorsz pieczony w cebuli

Dorsz pieczony w cebuli



Co potrzeba:

  • 2 dorsze patroszone ze skórą,

  • 2 łyżki keczupu pikantnego,

  • 3 średnie cebule,

  • 2 łyżeczki masła,

  • sól,

  • pieprz

Wykonanie:

Ryby myjemy, kroimy na kawałki, solimy z każdej strony. Małą blachę wykładamy papierem do pieczenia, w kilku miejscach dajemy małe kupki masła, na to układamy cebulę pokrojoną w plasterki o grubości 4-5 mm, solimy, pieprzymy. Na cebuli układamy kawałki ryby, polewamy keczupem. Wkładamy do nagrzanego do 180°C i pieczemy 25 minut na termoobiegu.

Smacznego :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1