Surówka z kapusty pekińskiej z porem, ogórkiem, rzodkiewką i papryką

Surówka z kapusty pekińskiej z porem, ogórkiem, rzodkiewką i papryką



Co potrzeba:

  • ½ małej kapusty pekińskiej,

  • 1 por,

  • 10 rzodkiewek,

  • 5 mniejszych ogórków gruntowych,

  • 1/2 dużej papryki czerwonej,

  • sól morska do smaku,

  • 1 łyżka oleju,

  • 2 łyżeczki soku z cytryny

Wykonanie:

Pora kroimy w plasterki, dajemy do miski, posypujemy zmieloną solą morską, dodajemy pokrojoną drobno kapustę pekińską, obranego ogórka pokrojonego w plasterki, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, paprykę pokrojoną w paski. Polewamy całość olejem i sokiem z cytryny, dokładnie mieszamy, doprawiamy w razie potrzeby jeszcze solą. Sałatkę zostawiamy na 10 minut, a przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Smacznego :))

kapusta pekińska, por, rzodkiewka, ogórek, papryka, sok z cytryny, ogórki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1