Co potrzeba:
- ½ małej kapusty pekińskiej,
- 1 por,
- 10 rzodkiewek,
- 5 mniejszych ogórków gruntowych,
- 1/2 dużej papryki czerwonej,
- sól morska do smaku,
- 1 łyżka oleju,
- 2 łyżeczki soku z cytryny
Wykonanie:
Pora kroimy w plasterki, dajemy do miski, posypujemy zmieloną solą morską, dodajemy pokrojoną drobno kapustę pekińską, obranego ogórka pokrojonego w plasterki, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, paprykę pokrojoną w paski. Polewamy całość olejem i sokiem z cytryny, dokładnie mieszamy, doprawiamy w razie potrzeby jeszcze solą. Sałatkę zostawiamy na 10 minut, a przed podaniem jeszcze raz mieszamy.
Smacznego :))
kapusta pekińska, por, rzodkiewka, ogórek, papryka, sok z cytryny, ogórki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1