Co potrzeba:
- ½ średniej kapusty pekińskiej,
- 3 większe pomidory,
- 1 serek feta (200 g),
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
- 1 garść rukoli,
- 2 szczypty soli,
- 1 łyżka oleju
Wykonanie:
Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki, dajemy do miski, posypujemy solą i polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy pomidory pokrojone w kawałki, posiekaną grubo rukolę, posiekaną natkę pietruszki, ser feta pokrojony w kostkę, olej. Wszystko razem dokładnie mieszamy, zostawiamy do przegryzienia na 15 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy, próbujemy, czy jest wystarczająca ilość soli.
Smacznego :))
kapusta pekińska, rukola, pomidory, ser feta, sok z cytryny, natka pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1