Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą, rukolą, pietruszką i pomidorem

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą, rukolą, pietruszką i pomidorem



Co potrzeba:

  • ½ średniej kapusty pekińskiej,

  • 3 większe pomidory,

  • 1 serek feta (200 g),

  • 1 łyżka soku z cytryny,

  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,

  • 1 garść rukoli,

  • 2 szczypty soli,

  • 1 łyżka oleju

Wykonanie:

Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki, dajemy do miski, posypujemy solą i polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy pomidory pokrojone w kawałki, posiekaną grubo rukolę, posiekaną natkę pietruszki, ser feta pokrojony w kostkę, olej. Wszystko razem dokładnie mieszamy, zostawiamy do przegryzienia na 15 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy, próbujemy, czy jest wystarczająca ilość soli.

Smacznego :))

kapusta pekińska, rukola, pomidory, ser feta, sok z cytryny, natka pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1