Co potrzeba:
- ½ małej kapusty pekińskiej,
- ½ dużej czerwonej papryki,
- 2 duże pomidory (ja ściągam zawsze skórę),
- 1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- ½ łyżeczki czosnku granulowanego,
- sól morska do smaku
Wykonanie:
Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną w drobne paski, pomidory, które kroimy najpierw na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 6 kawałków, paprykę pokrojoną na mniejsze paski, posiekany szczypiorek i posiekany koperek, mieszamy, dodajemy sok z cytryny, czosnek granulowany, mieszamy, doprawiamy solą morską. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków.
Smacznego :))
kapusta pekińska, papryka, pomidory, szczypiorek, koperek, sok z cytryny, czosnek granulowany
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1