Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką, koperkiem i szczypiorkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, szczypiorkiem, natką pietruszki i sosem winegret



Co potrzeba:

  • ½ małej kapusty pekińskiej,

  • ½  dużej czerwonej papryki,

  • 2 duże pomidory (ja ściągam zawsze skórę),

  • 1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku,

  • 1 łyżka posiekanego koperku,

  • 1 łyżeczka soku z cytryny,

  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego,

  • sól morska do smaku

Wykonanie:

Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną w drobne paski, pomidory, które kroimy najpierw na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 6 kawałków, paprykę pokrojoną na mniejsze paski, posiekany szczypiorek i posiekany koperek, mieszamy, dodajemy sok z cytryny, czosnek granulowany, mieszamy, doprawiamy solą morską. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków.

Smacznego :))

kapusta pekińska, papryka, pomidory, szczypiorek, koperek, sok z cytryny, czosnek granulowany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1