Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, roszponką, rukolą i kukurydzą


Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, roszponką, rukolą i kukurydzą

Doskonała surówka jako dodatek do obiadu ale również jako osobne danie dla tych, którzy trzymają dietę lub nie jedzą mięsa.

Co potrzeba:
  • 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej,
  • 1 papryka Ramiro,
  • 1/4 długiego ogórka,
  •  1 puszka kukurydzy,
  • Garść rukoli,
  • Garść roszponki,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny,
  • 3 łyżki oleju czosnkowego lub rzepakowego,
  • Sól,
  • Pieprz,
  • Czosnek granulowany

Wykonanie:

Kapustę pekińską kroimy w drobne paski, przekładamy do miski. Dodajemy paprykę pokrojoną w plasterki, ogórka pokrojonego ze skórą w mniejsze kawałki, osączoną z płynu kukurydzę, roszponkę i rukolę porwaną na kawałki, dokładnie mieszamy. Polewamy sokiem z cytryny, olejem, mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dokładnie mieszamy, odstawiamy na 20 minut do przegryzienia.

Smacznego :))

kapusta pekińska, papryka ramiro, ogórek, ogórki, rukola, roszponka, sok z cytryny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1