Doskonała surówka jako dodatek do obiadu ale również jako osobne
danie dla tych, którzy trzymają dietę lub nie jedzą mięsa.
Co potrzeba:
- 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej,
- 1 papryka Ramiro,
- 1/4 długiego ogórka,
- 1 puszka kukurydzy,
- Garść rukoli,
- Garść roszponki,
- 2 łyżeczki soku z cytryny,
- 3 łyżki oleju czosnkowego lub rzepakowego,
- Sól,
- Pieprz,
- Czosnek granulowany
Wykonanie:
Kapustę pekińską kroimy w drobne paski, przekładamy do
miski. Dodajemy paprykę pokrojoną w plasterki, ogórka pokrojonego ze skórą w mniejsze kawałki, osączoną z płynu kukurydzę,
roszponkę i rukolę porwaną na kawałki, dokładnie mieszamy. Polewamy sokiem z
cytryny, olejem, mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym,
dokładnie mieszamy, odstawiamy na 20 minut do przegryzienia.
Smacznego :))
kapusta pekińska, papryka ramiro, ogórek, ogórki, rukola, roszponka, sok z cytryny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1