Surówka z pomidorem, czerwoną cebulą i olejem czosnkowym

 

Surówka z pomidorem, czerwoną cebulą i olejem czosnkowym

Bardzo prosta do zrobienia i najsmaczniejsza surówka na lato, kiedy pomidory dojrzewają w słońcu, doprawiona olejem czosnkowym zrobionym własnoręcznie. Taką surówkę mogę jeść w każdych ilościach

Co potrzeba:

  • 4 duże pomidory,
  • 1/2 czerwonej średniej cebuli
  • Olej czosnkowy zrobiony według TEGO przepisu,
  • Sól,
  • Pieprz

Wykonanie:

Do miski kroimy pomidory w mniejsze cząstki (ja obieram ze skórki), dodajemy cebulę pokrojoną drobno, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3-4 łyżki oleju czosnkowego. Wszystko dokładnie mieszamy.

Smacznego :))

pomidory, cebula, olej czosnkowy


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1