Zdrowej i smacznej surówki nigdy za wiele. Taką z awokado mogę jeść codziennie
Co potrzeba:
- 1/2 sałaty lodowej,
- 1/2 ogórka (ok. 5 cm),
- 1/4 czerwonej mięsistej, dużej papryki,
- 8 pomidorków koktajlowych,
- 1 szt. awokado,
- 3 łyżki pestek słonecznika,
- Sos winegret zrobiony według TEGO przepisu
Wykonanie:
Robimy sos winegret według TEGO przepisu. Do miski dajemy
sałatę lodową pociętą na mniejsze kawałki, pomidorki koktajlowe pokrojone w
ćwiartki, paprykę pokrojoną drobno, ogórka pokrojonego ze skórą w ćwierć
plasterki, awokado pokrojone w kostkę, wlewamy sos winegret, mieszamy
dokładnie, odstawiamy na 20 minut. Przed jedzeniem ponownie mieszamy.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1